Appelsinmarinerte kalkunbiffer serveres med juskokte knaskerøtter og ferdig rødvinsaus fra pose som er smakt til med smør og balsamicoeddik.
Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
4 stk kalkunbiff , evt. kalkunfilet skåret i biffer
ca.10 stk stjerneløk
Appelsinmarinade:
1 båt hvitløk i skiver
2 ss soyasaus
ca.2 ss revet frisk ingefær saft og skall av
1 stk appelsin
3 ss olivenolje
1 stk stjerneanis
Juskokte knaskerøtter:
1 pose knaskerøtter
ca.1 dl appelsinjuice
1 stk stjerneanis (kan sløyfes)
litt sukker salt og kvernet pepper
Rødvinsaus:
1 pk rødvinsaus litt jus (fra knaskerøttene)
1 ss balsamicoeddik
evt.1 ss smør
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene til marianden. Legg kalkunbiffene i appelsinmarinaden. La dem marinere så lenge du har tid eller til neste dag.
- Ta biffene opp og tørk bort litt av marinaden. Stek kalkunbiff og delte stjerneløk i en panne med litt smør eller olje ca. 2 minutter på hver side. La filetene hvile litt i pannen.
- Kok opp appelsinjus, stjerneanis, en liten klype sukker, salt og pepper. Legg i gulrøttene og kok til de er møre.
- Lag rødvinsaus av en pose rødvinsaus, litt jus (fra gulrøttene) og 1 ss balsamicoeddik. Litt kaldt smør røres evt. inn i sausen før servering.
Server kalkunbiff på en seng av juskokte knaskegulrøtter, stekte stjerneløk og lettkokte grønnsaker. Tilsmakt rødvinsaus fra pose og kokte poteter passer bra til.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 252 kcal |
Protein | 39,5g |
Karbohydrater | 12,0 g |
Fett | 4,3 g |
Jern | 1,1 mg |