Foto: Kim Holthe/Opplysningkontoret for egg og hvitt kjøtt

Appelsinmarinerte kalkunbiffer serveres med juskokte knaskerøtter og ferdig rødvinsaus fra pose som er smakt til med smør og balsamicoeddik.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

4 stk kalkunbiff , evt. kalkunfilet skåret i biffer
ca.10 stk stjerneløk 

Appelsinmarinade:
1 båt hvitløk i skiver
2 ss soyasaus
ca.2 ss revet frisk ingefær saft og skall av
1 stk appelsin
3 ss olivenolje
1 stk stjerneanis 

Juskokte knaskerøtter:
1 pose knaskerøtter
ca.1 dl appelsinjuice
1 stk stjerneanis (kan sløyfes)
litt sukker salt og kvernet pepper

Rødvinsaus:
1 pk rødvinsaus litt jus (fra knaskerøttene)
1 ss balsamicoeddik
evt.1 ss smør

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene til marianden. Legg kalkunbiffene i appelsinmarinaden. La dem marinere så lenge du har tid eller til neste dag.
  2. Ta biffene opp og tørk bort litt av marinaden. Stek kalkunbiff og delte stjerneløk i en panne med litt smør eller olje ca. 2 minutter på hver side. La filetene hvile litt i pannen.
  3. Kok opp appelsinjus, stjerneanis, en liten klype sukker, salt og pepper. Legg i gulrøttene og kok til de er møre.
  4. Lag rødvinsaus av en pose rødvinsaus, litt jus (fra gulrøttene) og 1 ss balsamicoeddik. Litt kaldt smør røres evt. inn i sausen før servering.

Server kalkunbiff på en seng av juskokte knaskegulrøtter, stekte stjerneløk og lettkokte grønnsaker. Tilsmakt rødvinsaus fra pose og kokte poteter passer bra til.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 252 kcal
Protein 39,5g
Karbohydrater 12,0 g
Fett 4,3 g
Jern 1,1 mg