Foto: Kim Holthe/Opplysningkontoret for egg og hvitt kjøtt

Appelsinmarinerte kalkunbiffer serveres med juskokte knaskerøtter og ferdig rødvinsaus fra pose som er smakt til med smør og balsamicoeddik.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

4 stk kalkunbiff , evt. kalkunfilet skåret i biffer
ca.10 stk stjerneløk 

Appelsinmarinade:
1 båt hvitløk i skiver
2 ss soyasaus
ca.2 ss revet frisk ingefær saft og skall av
1 stk appelsin
3 ss olivenolje
1 stk stjerneanis 

Juskokte knaskerøtter:
1 pose knaskerøtter
ca.1 dl appelsinjuice
1 stk stjerneanis (kan sløyfes)
litt sukker salt og kvernet pepper

Rødvinsaus:
1 pk rødvinsaus litt jus (fra knaskerøttene)
1 ss balsamicoeddik
evt.1 ss smør

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene til marianden. Legg kalkunbiffene i appelsinmarinaden. La dem marinere så lenge du har tid eller til neste dag.
  2. Ta biffene opp og tørk bort litt av marinaden. Stek kalkunbiff og delte stjerneløk i en panne med litt smør eller olje ca. 2 minutter på hver side. La filetene hvile litt i pannen.
  3. Kok opp appelsinjus, stjerneanis, en liten klype sukker, salt og pepper. Legg i gulrøttene og kok til de er møre.
  4. Lag rødvinsaus av en pose rødvinsaus, litt jus (fra gulrøttene) og 1 ss balsamicoeddik. Litt kaldt smør røres evt. inn i sausen før servering.

Server kalkunbiff på en seng av juskokte knaskegulrøtter, stekte stjerneløk og lettkokte grønnsaker. Tilsmakt rødvinsaus fra pose og kokte poteter passer bra til.

Annonse
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
Annonse

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 252 kcal
Protein 39,5g
Karbohydrater 12,0 g
Fett 4,3 g
Jern 1,1 mg