Foto: Mari Svenningsen/Opplysningskontoret for kjøtt

Her har vi laget en vri på biffen og gitt den en spennende smak. Marinér biffen i en asiatisk fiskesaus.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

600 g ytrefilet, mørbrad eller flatbiff av storfe
1 stk lime 1 ss fiskesaus (asiatisk) (kan sløyfes)
3 stk finkuttet vårløk
1 ss finhakket frisk koriander
1 ss finhakket frisk mynte
½ ts chilipulver

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i tynne biffer (2 per porsjon).
  2. Bland sammen alle ingrediensene til en marinade og ha over i en pose. Legg i kjøttet, klem all luft ut av posen og lukk den. La kjøttet marinere ca. 20 minutter.
  3. Tre kjøttet på trepinner og stek dem 1-2 minutter på hver side.

Server med ris og en kryddersterk saus som dip, f.eks chilisaus.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 190 kcal
Protein 34,4 g
Karbohydrater 4,0 g
Fett 3,6 g
Jern 4,1 mg