Foto: Astrid Hals/Opplysningskontoret for kjøtt

Salater kan varieres i det uendelige. Ofte tar man det som finnes i skapene hjemme, eller det man finner på vei gjennom butikken.

Det er lett å plukke med seg de samme ingrediensene hver gang. Problemet er at salatene alltid blir like. Her har du en spennende variant fra østen.

Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

3 stk vårløk
1 pk aspargesbønner eller harricotbønner
ca.7 stk reddik
½ pk ruccula
3 ss søt chilisaus
Saften av1 stk lime

Slik gjør du

  1. Vask og skjær vårløk og reddik i skiver. Vask salaten.
  2. Kok bønnene i ca. 2 minutter i lettsaltet vann.
  3. Bland søtchilisaus og lime. Ha vårløk, reddiker, bønner og salat i en bolle. Hell over dressingen og bland det godt.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 37 kcal
Protein 2,74 g
Fett 0,11 g
Karbohydrater 4,94 g
Jern 0,85 mg