Foto: Astrid Hals/Opplysningskontoret for kjøtt

Kreolsk mat betyr spennende smakskombinasjoner fra mange steder som Vest-Europa, Afrika, Karibien og USA. Prøv Biff Creole og la deg forføre.

Porsjoner: 2 • TId: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

2 stk biff à 180 g (mørbrad, ytrefilet eller indrefilet)
1 ss olje eller margarin til steking
½ ts salt
¼ ts hot beauty spice , evt. pepper
½ stk løk
1 stk stilkselleri (stangselleri) (1 - 2 stilker)
1 stk grønn paprika
1 båt hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
¼ ts kajennepepper
ca.½ ts sukker
1 ½ dl hurtigris
1 dl reker eller krepsehaler

Slik gjør du

  1. Rens rekene.
  2. Kok risen etter anvisning på pakken og bland inn ferdig rensede reker når risen er ferdig kokt.
  3. Krydre biffene, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
  4. Kutt løk, paprika og stilkselleri i biter, hvitløken hakkes. La dette få surre i panna sammen med biffen de siste par minuttene. Tilsett hakkede tomater, og smak til med kajennepepper og sukker.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 439 kcal
Protein 50,3 g
Fett 10,1 g
Karbohydrater 34,2 g
Jern 4,8 mg