Kreolsk mat betyr spennende smakskombinasjoner fra mange steder som Vest-Europa, Afrika, Karibien og USA. Prøv Biff Creole og la deg forføre.
Porsjoner: 2 • TId: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
2 stk biff à 180 g (mørbrad, ytrefilet eller indrefilet)
1 ss olje eller margarin til steking
½ ts salt
¼ ts hot beauty spice , evt. pepper
½ stk løk
1 stk stilkselleri (stangselleri) (1 - 2 stilker)
1 stk grønn paprika
1 båt hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
¼ ts kajennepepper
ca.½ ts sukker
1 ½ dl hurtigris
1 dl reker eller krepsehaler
Slik gjør du
- Rens rekene.
- Kok risen etter anvisning på pakken og bland inn ferdig rensede reker når risen er ferdig kokt.
- Krydre biffene, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
- Kutt løk, paprika og stilkselleri i biter, hvitløken hakkes. La dette få surre i panna sammen med biffen de siste par minuttene. Tilsett hakkede tomater, og smak til med kajennepepper og sukker.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 439 kcal |
Protein | 50,3 g |
Fett | 10,1 g |
Karbohydrater | 34,2 g |
Jern | 4,8 mg |