Biff inneholder kun 2-4 % fett, og det er derfor tilbehøret som bestemmer hvor sunt et biffmåltid er.
Denne retten er enkel å lage, smaker kjempegodt og gjør derfor til skamme at sunn og god mat er en vanskelig kombinasjon.
Porsjoner: 4 • Tid: under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 stk biff av ytrefilet storfe
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin til steking
3 dl kesam original, 8 %
4 ss søt chilisaus
400 g cherrytomat, rød
100 g salatblad
50 g ruccula
½ stk rødløk
Slik gjør du
- Krydre biffene, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
- Legg tomatene i ildfast form og stek dem på 230 grader i 8-10 minutter.
- Rør sammen kesam og søt chilisaus til dressing.
- Skyll salaten og del opp salatbladene. Skrell og del løken i båter. Bland salat og løk.
Server med bakte eller ovnsstekte poteter
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringssstoffer | Innhold |
Energi | 332 kcal |
Protein | 50,3 g |
Fett | 7,0 g |
Karbohydrater | 15,4 g |
Jern | 4,4 g |