En fargerik og lettlaget risotto med gulrot og sellerirot.
Porsjoner: 2 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
400 g biff av ytrefilet storfe
1 ts sesamfrø
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss margarin eller olje til steking
Risotto:
1 stk løk
1 båt hvitløk
200 g knollselleri (sellerirot)
1 stk gulrot
½ ss smør
1 dl arborioris (risottoris)
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
2 ss hakket bladpersille
Slik gjør du
- Finhakk løk og hvitløk. Skjær sellerirot og gulrøtter i små biter.
- Stek grønnsakene i en gryte med smør. Rør inn risen og la det surre i 1 minutt. Hell over buljong og kok under lokk i ca. 15 minutter.
- Krydre kjøttet med sesamfrø, salt og pepper. Stek kjøttet i margarin på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La biffene hvile i 5 minutter.
- Rør inn persille i risottoen.
Serveres gjerne med salat ved siden av.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 492 kcal |
Protein | 51,6 g |
Fett | 13,0 g |
Karbohydrater | 38,8 g |
Jern | 6,7 mg |