Foto: Synøve Dreyer/Opplysningskontoret for kjøtt

En fargerik og lettlaget risotto med gulrot og sellerirot.

Porsjoner: 2 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

400 g biff av ytrefilet storfe
1 ts sesamfrø
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss margarin eller olje til steking
 
Risotto:
1 stk løk
1 båt hvitløk
200 g knollselleri (sellerirot)
1 stk gulrot
½ ss smør
1 dl arborioris (risottoris)
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk. Skjær sellerirot og gulrøtter i små biter.
  2. Stek grønnsakene i en gryte med smør. Rør inn risen og la det surre i 1 minutt. Hell over buljong og kok under lokk i ca. 15 minutter.
  3. Krydre kjøttet med sesamfrø, salt og pepper. Stek kjøttet i margarin på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La biffene hvile i 5 minutter.
  4. Rør inn persille i risottoen.

Serveres gjerne med salat ved siden av.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 492 kcal
Protein 51,6 g
Fett 13,0 g
Karbohydrater 38,8 g
Jern 6,7 mg