Foto: Bård Gudim

Biff inneholder kun 2-4 % fett, og det er derfor tilbehøret som bestemmer hvor sunt et biffmåltid er.

Denne retten er enkel å lage, smaker kjempegodt og gjør derfor til skamme at sunn og god mat er en vanskelig kombinasjon.

Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 stk biff av ytrefilet storfe
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin til steking

3 dl kesam original, 8 %
3 ss pesto

400 g cherrytomat, rød
100 g salatblad
50 g ruccula
½ stk rødløk

Slik gjør du

  1. Krydre biffene, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
  2. Legg tomatene i ildfast form og stek dem på 230 grader i 8-10 minutter.
  3. Rør sammen kesam og pesto til dressing.
  4. Skyll salaten og del opp salatbladene. Skrell og del løken i båter. Bland salat og løk.

Server med bakte eller ovnsstekte poteter.