Foto: Kim Holthe/Opplysningskontoret for kjøtt

Surf & turf er et kjent amerikansk begrep som betegner miksen av mat fra land og hav.

Som oftest er det et stykke mørt oksekjøtt sammen med en krabbeklo, sjøkreps, hummer eller scampi. Vi har valgt scampi i denne oppskriften.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

2 stk biff av ytrefilet storfe
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss margarin eller olje
6 stk scampi
1 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ts hakket rød chili
1 båt hvitløk
¼ ts tandoorikrydder
¼ ts salt
1 bunt frisk grønn asparges

Saus:
1 pose sjysaus
1 stk grønt eple
1 ts tørket timian

Slik gjør du

  1. Lag marinade av olivenolje, sitronsaft, hakket chilipepper, finhakket hvitløk og tandorikrydder. Rens scampiene og hell over marinaden.
  2. Krydre biffene med salt og pepper, og brun dem på sterk varme. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side for medium stekt biff.
  3. Lag saus etter anvisning på pakken, ha i eplebiter og timian. Kok aspargesen i 3-4 minutter.
  4. Tre scampiene på spyd og fres dem i pannen i 2-3 minutter. Stikk spydet i biffen og hell over litt av marinaden.

Server biff og scampi med kokte asparges og sjysaus.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 413 kcal
Protein 57,6 g
Fett 16,2 g
Karbohydrater 8,0 g
Jern 4,3 g