Saftige biffstrimler smaker veldig godt sammen med denne byggrisottoen.
Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
800 g biffkjøtt i strimler
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking
1 bunt vårløk
1 stk rødløk
2 båt hvitløk
4 pose byggris
2 ss olje til steking
1 l kyllingbuljong (utblandet)
50 g revet parmesan
20 stk shitakesopp
1 bunt frisk grønn asparges
20 stk cherrytomat, rød
1 ss margarin eller olje til steking
Slik gjør du
- Skjær vårløk og rødløk i skiver og finhakk hvitløken.
- Stek byggrisen sammen med de andre grønnsakene i olje til de er blanke, hell over kokende buljong. Kok i 15 minutter. Rør inn litt revet parmesan tilslutt.
- Knekk av eller skrell den nederste delen av aspargesene. Del tomatene i to og soppen i litt mindre biter.
- Stek soppen gyllen og ha i asparges og tomater. Stekes til aspargesen er møre.
- Krydre biffstrimlene og stek dem i olje, til kjøttsaft kommer ut. Legg dem til side.
Legg risottoen i bunnen av tallerkenen og topp med grønnsaker og kjøtt.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 550 kcal |
Protein | 57,8 g |
Fett | 16,8 g |
Karbohydrater | 36,9 g |
Jern | 9,7 mg |