Foto: Mari Sveningensen/Opplysningskontoret for kjøtt

Saftige biffstrimler smaker veldig godt sammen med denne byggrisottoen.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

800 g biffkjøtt i strimler
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking

1 bunt vårløk
1 stk rødløk
2 båt hvitløk
4 pose byggris
2 ss olje til steking
1 l kyllingbuljong (utblandet)
50 g revet parmesan

20 stk shitakesopp
1 bunt frisk grønn asparges
20 stk cherrytomat, rød
1 ss margarin eller olje til steking

Slik gjør du

  1. Skjær vårløk og rødløk i skiver og finhakk hvitløken.
  2. Stek byggrisen sammen med de andre grønnsakene i olje til de er blanke, hell over kokende buljong. Kok i 15 minutter. Rør inn litt revet parmesan tilslutt.
  3. Knekk av eller skrell den nederste delen av aspargesene. Del tomatene i to og soppen i litt mindre biter.
  4. Stek soppen gyllen og ha i asparges og tomater. Stekes til aspargesen er møre.
  5. Krydre biffstrimlene og stek dem i olje, til kjøttsaft kommer ut. Legg dem til side.

Legg risottoen i bunnen av tallerkenen og topp med grønnsaker og kjøtt.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 550 kcal
Protein 57,8 g
Fett 16,8 g
Karbohydrater 36,9 g
Jern 9,7 mg