Han vil ha biff, hun vil ha salat. Her er løsningen på det klassiske problemet!
Porsjoner: 4 •Tid: under 20 min • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
300 g ytrefilet av storfe i strimler
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss margarin eller olje til steking
14 stk cocktailtomat
16 stk aspargestopper eller miniasparges
30 stk sukkererter
1 stk avocado
120 g fetaost (3 % fett)
½ stk rødløk
2 ts salt til kokevann
Dressing:
4 ts ekstra virgin olivenolje
½ ts sennep
2 ts hvitvinseddik eller annen eddik (eplecider eller balsamico)
½ ts salt
¼ ts pepper
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i tynne strimler, dersom det ikke er ferdigstrimlet. Salte og pepre kjøttet.
- Vask grønnsakene, og del tomatene i to. Kok opp vann og i salt. Ha i asparges og sukkererter og kok i 2-3 minutter. Avkjøl raskt i iskaldt vann.
- Skjær fetaosten i terninger og løken i skiver. Del avokadoen i to, ta ut steinen, ta av skallet, og del opp i passe biter.
- Stek biffstrimlene på god varme.
- Fordel alt sammen pent utover på tallerkenene.
TIPS: Indrefilet og mørbrad er også fint å bruke i salaten. Vil du ha salaten enda mer mettende, kan du blande inn kokt byggryn eller fullkornspasta. Pinjekjerner eller sesamfrø er også sunt, men da vil kaloriinnholdet naturligvis øke. Det samme gjelder om du bruker en annen og fetere type fetaost enn den som er brukt i oppskriften. Dressing kan lages av det du måtte ha av oljer og eddikk, men vær obs på mengden i forhold til kaloriinnhold.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 479 |
Protein | 49,6 |
Fett | 26,5 |
Karbohydrater | 7,3 g |
Jern | 4,8 mg |