Foto: Kim Holthe/Opplysningskontoret for kjøtt

Sauté er et faguttrykk og betyr finere gryte.

I sauté skal det brukes mørt kjøtt som er skåret i terninger og stekt raskt i panne til de er brune rundt det hele. Deretter serveres kjøttet i en saus. Biff Stroganoff er en kjent og kjær sauté.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

600 g biffkjøtt i terninger av ytrefilet, entrecôte eller flatbiff
2 ss margarin /olje til steking
2 stk grønn squas
200 g aspargesbønner eller Babyasparges
4 dl kjøttbuljong (utblandet) /kraft
1 dl rødvin (kan sløyfes)
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss maisstivelse (maizena) utrørt i litt kaldt vann

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i litt store terninger og squash i halve skiver. Asparges eller bønner kan brukes hele.
  2. Brun kjøttet raskt i panne, ca. 2-3 minutter. Kjøttet kan godt være rosa inni. Brun små porsjoner av gangen og legg så kjøttet til side.
  3. Fres grønnsakene i middels varm panne, tilsett buljong/kraft og rødvin og bland inn kjøttet.
  4. Kok opp og jevn med maizena utrørt i litt kaldt vann. Smak til med krydder.

Serveres med kokte poteter, stekte poteter eller ris. Om ønskelig kan man bruke rødvinssaus fra pose.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 226 kcal
Protein 36,9 g
Fett 3,8 g
Karbohydrater 10,1 g
Jern 4,1 g