Sauté er et faguttrykk og betyr finere gryte.
I sauté skal det brukes mørt kjøtt som er skåret i terninger og stekt raskt i panne til de er brune rundt det hele. Deretter serveres kjøttet i en saus. Biff Stroganoff er en kjent og kjær sauté.
Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
600 g biffkjøtt i terninger av ytrefilet, entrecôte eller flatbiff
2 ss margarin /olje til steking
2 stk grønn squas
200 g aspargesbønner eller Babyasparges
4 dl kjøttbuljong (utblandet) /kraft
1 dl rødvin (kan sløyfes)
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss maisstivelse (maizena) utrørt i litt kaldt vann
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i litt store terninger og squash i halve skiver. Asparges eller bønner kan brukes hele.
- Brun kjøttet raskt i panne, ca. 2-3 minutter. Kjøttet kan godt være rosa inni. Brun små porsjoner av gangen og legg så kjøttet til side.
- Fres grønnsakene i middels varm panne, tilsett buljong/kraft og rødvin og bland inn kjøttet.
- Kok opp og jevn med maizena utrørt i litt kaldt vann. Smak til med krydder.
Serveres med kokte poteter, stekte poteter eller ris. Om ønskelig kan man bruke rødvinssaus fra pose.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 226 kcal |
Protein | 36,9 g |
Fett | 3,8 g |
Karbohydrater | 10,1 g |
Jern | 4,1 g |