Ristet brød med frisk salsa og spekemat på toppen. Nydelig som forrett, smårett eller som en tapasrett. Uttales: brusketta
Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
400 g spekeskinke
4 skive lyst brød
2 ss olivenolje
2 stk finhakket tomat
½ stk finhakket rødløk
1 stk finhakket avocado
1 båt hvitløk
2 ss frisk basilikum
½ dl olivenolje
½ ts salt
½ ts pepper
Slik gjør du
- Varm olivenolje i en panne. Stek brødet til det blir sprøtt og gyllent.
- Bland tomater, løk, avokado, hvitløk, basilikum og olivenolje i en bolle.
- Legg en skive spekeskinke på hver brødskive og fordel blandingen på toppen.
Tips: Brødskivene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250° C i ca. 5 minutter eller til skivene er sprø og gyldne.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 512 kcal |
Protein | 34,5 g |
Fett | 34,7 g |
Karbohydrater | 15,3 g |
Jern | 2,8 mg |