Foto: Studio Dreyer-Hensley/Opplysningskontoret for kjøtt

Ristet brød med frisk salsa og spekemat på toppen. Nydelig som forrett, smårett eller som en tapasrett. Uttales: brusketta

Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

400 g spekeskinke
4 skive lyst brød
2 ss olivenolje
2 stk finhakket tomat
½ stk finhakket rødløk
1 stk finhakket avocado
1 båt hvitløk
2 ss frisk basilikum
½ dl olivenolje
½ ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du

  1. Varm olivenolje i en panne. Stek brødet til det blir sprøtt og gyllent.
  2. Bland tomater, løk, avokado, hvitløk, basilikum og olivenolje i en bolle.
  3. Legg en skive spekeskinke på hver brødskive og fordel blandingen på toppen.


Tips: Brødskivene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250° C i ca. 5 minutter eller til skivene er sprø og gyldne.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 512 kcal
Protein 34,5 g
Fett 34,7 g
Karbohydrater 15,3 g
Jern 2,8 mg