Foto: Erik Helgeneset

Kjeks er ikke sunt, men noen av disse er bedre valg enn andre kjeks.

De fleste kjeks inneholder mye fett, mye sukker og mye kalorier. Kjeks er altså ikke sunt! Likevel produseres det haugevis av kjeks, der mange er markedsført mot barn.

Taperne inneholder palmeolje

Tidligere innehold de fleste kjeks det som kalles for «delvis herdet fett» som er en stor kilde til transfett. I dag er det lite transfett i norske matvarer, men noen typer kjeks inneholder palmeolje som verken er bra for helsa eller miljøet. To av kjekstypene i denne testen inneholder palmeolje, begge er av utenlandsk opprinnelse.

Mye sukker og kalorier

De fleste barn elsker kjeks, og i en travel hverdag er det lett å gi barna en kjeks eller to når de er litt småsultne eller grinete. Det ikke alle tenker over, er at mange typer kjeks er like usunne som godteri. Ikke bare inneholder de mye av det usunne fettet, men de er også stappfulle av sukker og kalorier.

Barnekjeks eller andre typer?

Barn spiser selvfølgelig annen kjeks enn de som markedsføres mot barn, og mange av disse er enda mindre sunne enn kjeksene i denne testen. Sånn sett, er det altså ingenting i veien for å velge typiske barnekjeks fremfor andre typer kjeks som er stappfulle av sjokolade, sukker, fett og kalorier. Når det er sagt: Kjeks er og blir unødvendig og usunt.

{advpoll id='189' view_result='0' width='0' position='center'}