Fiskekaker. Foto: Erik Helgeneset
Foto: Erik Helgeneset

Lite fisk i mange av taperne.

Fiskekaker er en fin måte å få i seg fisk på. Sammen med litt poteter, revne gulrøtter, brokkoli eller andre grønnsaker får du en sunn og komplett middag på kort tid.

Sjekk hvor mye fisk det er i fiskekakene

Det finnes etter hvert mange typer fiskekaker i butikkhyllene, men innholdet av fisk varierer mye. Mens noen inneholder over 90 % fisk, er det andre som bare består av 50 % fisk.

Fiskekaker med lite fisk inneholder generelt mer karbohydrater og mindre protein enn de andre fiskekakene, noe som gjør at de metter dårligere i tillegg til å inneholde mindre fisk.

Mindre salt enn tidligere

I løpet av de siste årene, har det skjedd en positiv utvikling på fiskekakefronten.

I tillegg til at flere av produsentene har økt innholdet av fisk i sine fiskekaker, er det også flere som har redusert innholdet av salt. Men fremdeles er det mange typer som inneholder 1,4- 1,5 gram salt per 100 gram fiskekaker. Dette er relativt mye salt, særlig for barn som tåler mindre salt enn voksne!

En teskje salt er mer enn nok!

Slik har vi gjort testen

I denne testen har vi sett på et utvalg fiskekaker som finnes i de største dagligvarekjedene. For å gjøre en ernæringsmessig vurdering av produktene, har vi sett på hvor mye protein, karbohydrat, salt og andel fisk de forskjellige fiskekakene inneholder. Mye protein og fisk har trukket opp, mens mye karbohydrater og salt har trukket ned.

Smak er ikke en faktor i testen, men du kan stemme på hvilken du syns smaker best.

I denne testen har vi gitt terning 3-6 fordi ingen av fiskekakene fortjener dårligere enn terningkast 3.