Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Et bra alternativ på brødskiven.

Noen tror at peanøttsmør og andre nøttepålegg er like usunt som sjokoladepålegg. Det stemmer ikke. Nøttepålegg er nemlig noe du gjerne kan ha på brødskiven. Vel og merke hvis du velger de som ikke er tilsatt noe særlig sukker.

Sunt med peanøtter

Det er ingen tvil om at nøtter er sunt. Forskning viser at en neve nøtter om dagen kan være bra både for vekt og helse. Men hvordan ligger peanøtter an i forhold til andre nøtter?

Peanøtten, som egentlig ikke er en nøtt, men en belgfrukt, er faktisk en liten helsebombe. Full av fiber, protein, sunne fettsyrer, vitamin E og andre antioksidanter, B-vitaminer og mineraler og sporstoffer. Dessuten inneholder naturelle peanøtter svært lite salt.

Slank av nøtter

Peanøtter er altså sunt så lenge du får dem i naturlig form. Har du en peanøtt med skall, ser du at nøttene inni er dekket av en tynn brun hinne. Denne tørre mørke hinnen er full av antioksidanter, og er derfor bra for deg!

Naturlige peanøtter kan du derfor gjerne spise. Spiser du derimot peanøtter som er tilsatt mye salt, eller peanøttsmør som er tilsatt mye sukker, bør du derimot begrense inntaket.

Bramat tester peanøtter

Slik har vi gjort testen

I denne testen har vi sammenliknet næringsinnholdet i peanøttsmør som er å få kjøpt hos de største matvarekjedene. Vi har vurdert hvor mye protein, mettet og umettet fett, sukker, protein, salt og andel peanøtter de forskjellige typene inneholder. Mye umettet fett, protein, og nøtter har trukket opp, mens mye sukker, mettet fett og salt har trukket ned.

Produktene er rangert i forhold til hverandre, slik at hvert produkt kan komme ut med et annet resultat hvis de hadde blitt vurdert i forhold til andre produkter. Vi har valgt å gi terningkast 3-6 ettersom ingen av typene vurderes å være så usunne at de fortjener dårligere enn terningkast 3.

Smak og pris er ikke en faktor i testen.

Næringsinnholdet i nøtter

Article Index

Annonse:
Annonse: