Her er den norske versjonen med tomat og potet.
Det finnes en mengde oppskrifter på Bacalao rundt om i verden og i Portugal skryter de av at de har en oppskrift for hver dag i året. Her i Norge er versjonen med potet og tomat den mest populære. Lett å lage og perfekt mat for festlige anledninger.
Ingredienser
- 1 kg utvannet klippfisk
- 1 kg løk
- 1 kg potet
- 2 stk. rød chili
- 4 båter hvitløk
- 3 bokser hakkede hermetiske tomater
- 4 stk. laurbærblad
- 30 stk. sorte oliven
- 3 dl olivenolje
- 2 ss hakket bladpersille
Fremgangsmåte
- Rens klippfisken for skinn og bein, og skjær den i ca. 2 cm tykke skiver.
Hvis du skal vanne ut klippfisken selv kan du beregne at vekten øker med ca. 35 %. Man kan også få kjøpt ferdig utvannet klippfisk i velassorterte butikker. Beregn da ca. 250 gram per porsjon.
- Skjær poteter og løk i ca. ½ cm tykke skiver.
- Legg fisk, poteter og løk lagvis i en stor kjele.
- Del chili på langs, skrap ut frøene og kutt den fint (bruk frøene også om du vil ha bacalaoen sterkere). Grovhakk hvitløk og legg i gryta sammen med laurbærblad, chili, oliven, tomater og olivenolje. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La bacalaoen småkoke i ca. 1 time. Smak til med litt salt og pepper. Dryss over litt hakket persille ved servering.
Dette er en rett som man kan spise helt alene uten tilbehør, men mange serverer gjerne med ferskt, godt brød.