Foto: Frukt.no

Supergod lasagne, med eller uten kjøtt.

Kålblader passer fint å bruke i lasagne i stedet for pastaplater. Sausen kan du lage helt vegetarisk med brune bønner eller linser. Det velger du selv.

Ingredienser

4 porsjoner

  • ½ hodekål
  • 1 dl olivenolje
  • 2 løk
  • 4 båter knuste hvitløk
  • 10 aromasopp - finhakket
  • 400 g kjøttdeig
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ts tørket timian
  • 2 ts chilipulver
  • 2 ts røkt paprikapulver
    1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks med crème fraiche
  • 200 g hvitost
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 g frisk timian

Slik gjør du det

Forvell det halve kålhodet i to minutter. Avkjøl litt. Løsne kålbladene fra hverandre (det er enkelt når det er kokt litt). Tørk bladene.

Stek løk, hvitløk og sopp i en dyp panne. Ha i kjøttdeig og stek videre til alt har fått litt farge. Kjøttdeig kan erstattes av en pakke brune bønner evt. linser om du ønsker en kjøttfri variant.
Ha i en boks med flådde tomater. Kok opp og smak til. La sausen putre noen minutter. Om den er for tykk så tilsett litt vann.

Bland creme fraiche og nesten all osten til en hvit saus. Spar litt ost til toppen.
Finn fram en ildfast form. Ha litt av tomatsausen i bunnen. Legg deretter tett i tett med kålblader, kjøttsaus og hvit saus lagvis i formen. Gjenta til formen nesten er helt full.
Avslutt med hvit saus og ha resten av osten på toppen. Stekes i ovn ved 180°C i ca. 40 minutter.

La lasagnen stå og hvile ca. 10 min. før servering så den får satt seg.
Ha de hakkede urtene på toppen. Server en deilig grønn salat til.

Kilde og bilde: Frukt.no