images/stories/oppskrifter/middag/bilde_12.01.2024_klokken_08.22.jpeg#joomlaImage://local-images/stories/oppskrifter/middag/bilde_12.01.2024_klokken_08.22.jpeg?width=731&height=487

Poke bowl, eller sushi bowl, er proppfull av farger, smak og næring! Velg selv hva slags grønnsaker og frukt du vil ha nedi, men mango, avokado, koriander og vårløk er etter vår mening noe som bare må være med i en pokébowl. 

Det som er bra med retter som dette, er at du har muligheten til å få i deg mange forskjellige plantesorter på en gang. 

Ingredienser

2 porsjoner

  • 200 g naturris , eventuelt annen langkornet ris
  • 300-400 g fersk laksefilet
  • 2 ss ponzusaus eller soyasaus
  • 2 dl edamamebønner (soyabønner)
  • 1/2-1mango
  • 1 avokado
  • 2-4 vårløk
  • 0,5 stk. agurk
  • 125 g sukkererter
  • 1 stk. nori (grønne ark som brukes til maki)
  • 100 g babyspinat
  • 2 ss syltet rødløk
  • 1 dl frisk koriander
  • 1 ss sesamfrø
  • soyasaus
  • lime

Slik gjør du det

Kok naturris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken, ca. 20 minutter.

Skjær laks i terninger (1 x 1 cm), og ha terningene i en stor bolle. Dryss over ponzusaus og la den trekke. 

Dersom du bruker frosne edamamebønner, tin dem i romtemperatur eller gi dem et raskt oppkok. 

Del mango på langsiden og skjær ut terninger. Skjær opp avokado i små terninger, og vårløken i tynne skiver. Skjær agurk på langs med en mandolin eller ostehøvel. Kutt sukkererter på skrå. Kutt nori i tynne strimler.

Ha kokt naturris, marinert laks, spinat, syltet rødløk, edamamebønner, mango, sukkererter og agurk i en vid serveringsskål. 

Topp gjerne med litt granateple, koriander og sesamfrø. 

Server med soyasaus og lime som kan presses over. 

Foto og oppskrift: Matprat.no