Kalkunfilet er utgangspunkt for denne enkle gryten med deilig smak av karri, urter og grønnsaker.
Enkel å lage, mye grønnsaker, og mye smak. Dette er en rett som faller i smak hos de fleste.
Ingredienser
- ca. 750 g kalkunfilet
- 3 ss margarin til steking
- 1 stk. finhakket løk
- 2 ts karri
- 2 stk. gulrot
- 0,5 stk. purre
- 0,5 stk. hønsebuljongterning
- 3 dl matfløte
- 1 stk. rød paprika
- 0,5 stk. grønn paprika
- 3 ss hakket frisk basilikum
- 1 ts salt
- 0,5 ts kvernet pepper
Fremgangsmåte
-
Skjær kalkunfilet i 2 cm store biter. Finhakk løk.
-
Varm en stekepanne med noe av smøret og brun kjøttet raskt på alle kanter. Ha det over i en gryte.
-
Varm stekepannen på nytt og fres løk og karri til løken er myk og blank. Ha det over i gryten. Kok ut stekepannen med litt vann og ha det i gryten.
-
Skjær gulrøtter i små terninger og purre i tynne ringer. Ha det i gryten. Hell i matfløte og buljong og kok opp. Senk varmen og la gryten trekke i ca. 15 minutter, eller til kjøttet er mørt.
-
Skjær paprika i strimler og ha i gryten mot slutter av koketiden sammen med grovhakket basilikum. Smak til med salt og pepper.
Server med for eksempel stekte potetbåter og en frisk salat.
Oppskrift og bilde fra Matprat.no