Kalkunfilet er utgangspunkt for denne enkle gryten med deilig smak av karri, urter og grønnsaker. 

 Enkel å lage, mye grønnsaker, og mye smak. Dette er en rett som faller i smak hos de fleste. 

Ingredienser

  • ca. 750 g kalkunfilet
  • 3 ss margarin til steking
  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 ts karri
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 0,5 stk. hønsebuljongterning
  • 3 dl matfløte
  • 1 stk. rød paprika
  • 0,5 stk. grønn paprika
  • 3 ss hakket frisk basilikum
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Skjær kalkunfilet i 2 cm store biter. Finhakk løk.

  2. Varm en stekepanne med noe av smøret og brun kjøttet raskt på alle kanter. Ha det over i en gryte.

  3. Varm stekepannen på nytt og fres løk og karri til løken er myk og blank. Ha det over i gryten. Kok ut stekepannen med litt vann og ha det i gryten.

  4. Skjær gulrøtter i små terninger og purre i tynne ringer. Ha det i gryten. Hell i matfløte og buljong og kok opp.  Senk varmen og la gryten trekke i ca. 15 minutter, eller til kjøttet er mørt.

  5. Skjær paprika i strimler og ha i gryten mot slutter av koketiden sammen med grovhakket basilikum. Smak til med salt og pepper.

Server med for eksempel stekte potetbåter og en frisk salat.

Oppskrift og bilde fra Matprat.no