Enkel og kjempegod vegetargryte med poteter, linser, tomater og eksotisk krydder.
Server den til middag når du ønsker et kjøttfritt alternativ.
Ingredienser
4 porsjoner
- 3 ss olje
- 1 finhakket løk
- 2 båter hvitløk - finhakket
- 1 finhakket rød chili
- 0,5 kg skrelt poteter i terninger, gjerne melne poteter
- 2 skrelt gulrøtter i terninger
- 1 boks hermetiske linser
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 1½ ts garam masala
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts malt spisskummen
- 1 dl hakket frisk basilikum eller koriander
- 1 ts salt
- 2 dl kaldt vann
Fremgangsmåte
- Skyll linsene godt i rennende kaldt vann.
- Fres løk og hvitløk blankt i en vid kasserolle.
- Tilsett potetterninger, gulrotterninger og chili og fres videre et par minutter.
- Bland i krydderet og rør rundt.
- Tilsett hakkede tomater og vann.
- Kok til potetene er nesten møre. Koketiden avhenger av hvilken potetsort du velger. Det går raskest med melne poteter som mandel eller pimpernel.
- Linsene tilsettes og kokes med til potetene er helt møre.
- Smak til. Blir gryten for tykk kan du spe med litt mer vann.
- Dryss på finhakket basilikum eller koriander til slutt.
- Blir gryta for tykk kan du spe med litt vann.