Kan du trene med ute med pollenallergi?

Mange er plaget med pollenallergi, og lurer på om det er lurt å trene i pollensesongen. Ekspertene sier at du gjerne kan trene, men det er viktig å ta hensyn til dagsformen og type aktivitet.

Hva bør du trene?

Hvilke aktiviteter bør du velge hvis du er plaget med pollen allergi? Vannaktiviteter skaper mindre irritasjon i luftveiene. Padling, svømming og vannski kan være bra aktiviteter for deg med allergi. Ellers kan det være lurt å velge trening innendørs i perioder med mye pollen.

Astmasymptomer under trening

Det er halvparten av pollenallergikerne kan oppleve forverring av pusten når de trener ute. Det er viktig å forebygge med medisiner. Regelmessig medisinering forhindrer mange forverringer under trening ute. Du bør også ha med ekstra medisin når du trener utendørs i pollensesongen.

Mange grader av allergi

Endel blir mest slappe og slitene under pollen sesongen, og du er kanskje usikker på om du bør trene. Her sier ekspertene at du bør kjenne på dagsformen, og ta hensyn til den før du trener. Er du moderat plaget kan du fint trene, men er du alvorlig plaget under pollensesongen, bør du være mer forsiktig.

Er det farlig å trene?

Mange kan oppleve å få astmasymptomer når de trener ute. Det er sjelden farlig, men kan oppleves veldig ubehagelig. Derfor bør man være forsiktig på de dagene med mest pollen. Følg med på pollenvarselet, og vurder om treningsøkten bør legges innendørs.

Det viktigste er at du tar hensyn til det kroppen din forteller deg. Tren nær vann, eller inne på de dagene med mest pollen i luften. Ta pauser på de dagene du føler deg dårlig, det er liten vits å presse seg når kroppen ikke er i form.