Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Glem dyre klær og ting vi egentlig ikke trenger.

Det er hyggelig å gi gaver, men særlig julegavene kan fort bli en følelse av at man bruker mye penger på unødvendige ting. Særlig når vi vet at mye av det vi kjøper kommer på halv pris i januar, eller kunne vært kjøpt til en femtedel av prisen på Tise.no eller Finn.no. Så hva med å droppe alle klærne og tingene, og heller kjøpe noe som er mer enn bare en ting. Kanskje noe som kan gi litt hverdagslykke? Eller hva med som kan gi en følelse av velvære og egenpleie, eller noe som er sunt og bra for helsa? Her er noen av våre julegavetips.

Morgenstund Honning

Morgenstund er skogshonning fra Skrukkelia. Biene holder til langt inni den nord-akershuske granskauen hvor de sanker nektar fra honningdugg, villbringebær, kløver, selje, løvetann, geitrams og andre villblomster. Skrukkelia er en grend som ligger i den kaldeste delen av Akershus. Her starter våren et par uker senere og høsten kommer tilsvarende tidligere. Det betyr at biene har litt kortere tid på seg til å sanke nektar og mengden honning som produseres begrenser seg naturlig. Men biene er flittige og utnytter området til det fulle. Årets honning er lys, smaksrik og smøremyk i romtemperatur. Honningen er produsert av ernæringsbiolog Lise von Krogh, en av kreftene bak Bramat.no, og selges hos Revir Oslo.

Hjemmelagde knekkebrød

Hjemmelagde knekkebrød er supergode, sunne, og veldig enkle å lage. Vi anbefaler særlig oppskriften på knekkebrød med valnøtter og müsliknekkebrød. Pakk knekkebrødene inn i en fin boks eller pose, og vips har du årets julepresang. I disse knekkebrødene er det honning, så hvis du har lyst til å gi noe ekstra ved siden, så kjøp et glass med Morgenstund Honning i tillegg.

Smakfull te til kalde vinterkvelder

Te er undervurdert. Særlig hvis du velger en tetype som er rik på smak. Vår favoritt er tesorten Teapigs som du kan få kjøpt hos kafeer som Jordbærpikene og Brødbakerne. Teapigs ble startet av Nick og Louise i 2006 etter at begge to jobbet i et stort teselskap hvor de lærte massevis om te. De skjønte snart at det var altfor mye fantastisk te ute i verden som ikke fikk den oppmerksomheten de fortjener - og dermed ble Teapigs til. Det spesielle med teapigs er at teen ligger i rektangulære poser som gjør at det er plass til hele teblader og blomster. Dette gjør at teen får en ekstra god smak. Våre klare favorittsmaker er Lakris & peppermynte og Fennikel & Lakris.

Massasje på Dai Kai

En deilig massasjetime er uten tvil et av våre aller beste forslag til deg som har lyst til å gi noe fint til kjæresten, ektefellen, eller en annen person som du syns fortjener litt ekstra egentid og velvære. Massasje er noe man sjeldent tar seg råd til, men som er fantastisk deilig når man først gjør det. Vårt favorittsted ligger i Oslo sentrum og heter Dai Kai. Her får du fantastisk massasje, og en følelse av at du er langt borte fra Oslos travle gater.

Spa- og treningshelg

Denne gaven er dyrere enn våre andre forslag, men kanskje har du bestemt deg for å gi en skikkelig fin opplevelse til en person som betyr mye for deg? Da bør du gi bort et gavekort fra deilige Son Spa. Er dere glade i å trene, så kan dere melde dere på en av våre Spa- og treningshelger som vi har på Son Spa to ganger i året. Her er det massevis av trening, men også god mat, spa, egentid, fine folk, og en skikkelig fin oppladningshelg. Er dere ikke så opptatt av trening, så holder det kanskje å booke en spabehandling, en overnatting, en lunsj, eller en middag. Kommende Spa- og treningshelger er: 17-19 april 2020 og 18-20 september 2020. For informasjon og booking, se her.

img 9978

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke