En myk, saftig, søt og litt syrlig kake som bør være en av jules kakesorter!
Denne kaken er perfekt for deg som syns at julekaker blir litt tørre.
For meg som står bak Bramat.no, gir denne kaken mange gode minner. Oppskriften er nemlig hentet fra min mormor, som alltid bakte Beethovens yndlingskake hver jul. Dette var min klare julefavoritt!
Bildet er tatt av Lise Mari Stang- Jacobsen, og oppskriften er plukket ut som en av 79 unike kakeoppskrifter som har gått i arv og som er publisert i boken "Julekakeskatter" som du finner her.
Dette blir en stor langpannekake som deretter skjæres i ruter og puttes i kakeboks.
Ingredienser
- 500 g smør
- 5 sitroner, skall og saft
- 250 g sukker
- 5 egg
- 400 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 eggeplomme
- 50 g mandler
Ingredienser
Smelt smøret og avkjøl det. Riv sitronskallet helt fint og press sitronene.
Ha sukker, revet sitronskall, sitronsaft og egg i smøret, og rør rund. Ha deretter nedi mel og bakepulver og arbeid deigen godt sammen.
Dekk en langpanne med bakepapir og ha nedi deigen. Pensle med en eggeplomme og strø over finhakkede mandler.
Stek kaken i ovnen på ca. 200 grader. Bruk en stekepinne for å sjekke at den er gjennomstekt før du tar den ut.
Avkjøl kaken, skjær i ruter og ha nedi kakeboks.


