Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Du må nemlig spise 7,5 kilo kylling for å få dekket dagsbehovet.

I kosten har vi mange kilder til jern, noen er gode mens andre er mindre bra. Det kommer helt an på konsentrasjon av jern i maten og hvor mye du spiser av den. Jernfattig? Ikke spis spinat!

Jern er et mineral mange kvinner har dårlige lagre av. Jernmangel er heller ikke uvanlig hos enkelte. Kvinner som har sterke menstruasjoner bør tenke på hvilke matvarer som inngår i kostholdet, slik at det tapte jernet blir erstattet.

Svært lite jern i kylling

Kylling er mager og proteinrik kost. Den er en allsidig matvare som de fleste liker, men varier med rødt kjøtt dersom du trenger påfyll av jern.

En kyllingfilet på 150 gram inneholder nemlig kun 0,3 mg jern. Som kvinne trenger du i gjennomsnitt 15 mg jern pr dag, selv om det er store individuelle forskjeller. Det betyr at du må spise hele 50 fileter for å komme i mål på jernbehovet eller utrolige 7,5 kg.

Spis heller en indrefilet

Til sammenligning inneholder 150 gram indrefilet av storfe 4,5 mg jern. Selv om du neppe spiser 3-4 stykker i slenger for å få dekket jernbehovet ditt, så vil likevel en filét bidra mye til dagsinntaket ditt. Mannfolkene får faktisk dekket hele behovet sitt dersom de spiser to fileter.

Varier på proteininntaket

Det er mange gode kilder til protein og noen inneholder mer jern enn andre. Kylling er mao. ingen god kilde sammenlignet med rødt kjøtt, innmat, vilt, hval og and. Fisk og egg er også greie kilder til jern.  Disse matvarene gir deg mye jern.

Annonse:
Annonse: