Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Se finalen i årets bakekonkurranse for skoleelever! 

De siste årene har Opplysningskontoret for brød og korn arrangert en bakekonkurranse for skoleelever. I morgen er det finale i Mathallen, Vulkan, og alle som vil kan komme for å se og smake.

Arrangementet er i morgen, onsdag 16. juni og varer fra 10–14. 

Tips fra bakerlandslaget

Bakerlandslaget deltar som coacher for de ulike lagene som skal bake «live», så her kan man følge produktet fra start til slutt. Det vil også bli muligheter for publikum til å plukke opp noen tips, triks og smaksprøver underveis.

Skolene som deltar i finalen er Vassbonn skole med sin oppskrift på snackskrutonger, Hedemarken friskole med sin oppskrift på energicupcakes og Tolga skole med sin oppskrift på kylling i urtebrød. En matfaglig jury vil til slutt kåre vinnerlaget som presenteres på scenen kl. 14. 

Klinisk ernæringsfysiolog og gråunder av Bramat.no Cathrine Borchsenius, er en av jurymedlemmene. 

Kornmat er hjerneføde

De siste 7 årene har Opplysningskontoret for brød og korn arrangert liknende konkurranser for barn og ungdom. Hensikten med konkurransen er å øke bevisstheten rundt sunne korn og bakervarer, og bidra til sunner matvaner blant barn og unge. 

Tidligere het konkurransen "Fremtidens skolebrød", men i år er tema "Brainfood is grainfood". Med dette ønsker man å belyse viktigheten av sunn mat både for kropp og konsentrasjon. 

Les også: Grovkarbo har kommet for å bli!

grainfood finale

Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke