Foto: Godfisk.no

Potetmos og sprøstekt torsk er en barnevennlig middagsrett. 

Det trenger ikke å være så krevende å sette fisk på middagsbordet når man har en aktiv hverdag. 

Ingredienser
4 porsjoner

  • 600 g torskefilet
  • 2 stk egg
  • 3 ss hvetemel
  • 2 dl griljermel
  • salt og pepper
  • smør
  • rapsolje

Potetmos

  • 500 g potet, melet type
  • 2 ss smør
  • 2 dl melk
  • salt og pepper

Tilbehør

  • 4 ss sylteagurk
  • 1 dl lettrømme
  • løk, sprøstekt

Framgangsmåte

Del torsken i jevnstore serveringsstykker. Pisk sammen egg. Vend torskestykkene i hvetemel, deretter i egg og til slutt i griljermel.
Strø over litt salt og pepper. Stek torsken i en varm stekepanne i smør og rapsolje, ca. 3-4 minutter på hver side.

Skrell potet, skjær i terninger, og kok møre i usaltet vann. Mos potetene, og rør inn smør og melk til passe konsistens.
Smak til med salt og pepper.

Server stekt torsk med potetmos, sylteagurk, rømme og sprøstekt løk.

Kilde: Godfisk.no