Potetmos og sprøstekt torsk er en barnevennlig middagsrett.
Det trenger ikke å være så krevende å sette fisk på middagsbordet når man har en aktiv hverdag.
Ingredienser
4 porsjoner
- 600 g torskefilet
- 2 stk egg
- 3 ss hvetemel
- 2 dl griljermel
- salt og pepper
- smør
- rapsolje
Potetmos
- 500 g potet, melet type
- 2 ss smør
- 2 dl melk
- salt og pepper
Tilbehør
- 4 ss sylteagurk
- 1 dl lettrømme
- løk, sprøstekt
Framgangsmåte
Del torsken i jevnstore serveringsstykker. Pisk sammen egg. Vend torskestykkene i hvetemel, deretter i egg og til slutt i griljermel.
Strø over litt salt og pepper. Stek torsken i en varm stekepanne i smør og rapsolje, ca. 3-4 minutter på hver side.
Skrell potet, skjær i terninger, og kok møre i usaltet vann. Mos potetene, og rør inn smør og melk til passe konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Server stekt torsk med potetmos, sylteagurk, rømme og sprøstekt løk.