Masse deilig grønt blandet med marinert kyllingfilet servert i myke lefser.

 Kyllingfajitas med meksikanske smaker. Vi snakker skikkelig kosemat.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 4 stk kyllingfilet i strimler
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1,5 stk rødløk

Marinade:

  • 1 ts finhakket jalapeno eller grønn chili
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 dl solsikkeolje
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss worchestershiresaus (kan sløyfes)
  • saft av 0,5 stk lime
  • saft av 1 stk appelsin

Guacamole:

  • 2 stk avokado
  • ca. 1 ss limesaft
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander

8 stk hvetetortilla

0,5 stk granateple (kan sløyfes)
2 ss finhakket frisk koriander
1 stk lime i båter

Fremgangsmåte

Rens jalapeño for frø, og finhakk den til marinaden. Riv hvitløk og finhakk koriander. Bland alt sammen med de øvrige ingrediensene i marinaden.

Skjær kyllingfilet i strimler og legg dem i marinaden. Mariner gjerne i en pose slik at marinaden fordeler seg godt rundt strimlene. Mariner i minimum 2 timer, gjerne lengre.

Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over limesaft. Vend inn finhakket koriander, og smak eventuelt til med salt og pepper.
Rens paprika, og skjær dem i strimler. Skjær rødløk i båter.

Stek kyllingstrimler i flere omganger i en stor, varm stekepanne med litt olje til de har fått en gyllen farge på alle sider. Sett kjøttet til side, og stek paprikastrimler og løkbåter til grønnsakene er så vidt møre. Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med grønnsakene og la alt surre til kyllingen er gjennomstekt, 2-3 minutter.

Varm hvetetortilla etter anvisning på pakken.

Legg guacamole, stekte kyllingstrimler og grønnsaker på varme hvetetortillas. Pynt eventuelt med friske granateplekjerner, jalapeño/chili og finhakket koriander. Server gjerne lime i båter til.

 Oppskrift og bilde er fra Matprat.no