Har du blåbær i fryseren som du ikke vet hva du skal bruke til? Da bør du lage denne blåbærpuddingen!
Dette er en supergod dessert som garantert faller i smak hos hele familien. Har du ikke blåbær, kan du gjerne bruke andre bær som rips, solbær, bringebær eller tyttebær.
Oppskrift på blåbærpudding til 4-5 personer
- 250 g frosne blåbær
- 70 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- ¼ ts kanel
- 300 g lettrømme
- 10 g gelatinplater
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
Ha blåbær, sukker, vaniljesukker og kanel i en kjele, og kok opp under omrøring.
Ta kjelen av platen.
Sil vannet av gelatinplatene, og tilsett oppi bærene under omrøring.
La blandingen avkjøle noe, ca 5 minutter.
Tilsett lettrømme, rør godt.
Ha desserten i en serveringsbolle, evnt i porsjonsskåler.
Avkjøl i kjøleskap til det er kaldt.
Serveres med vaniljesaus.