Har du blåbær i fryseren som du ikke vet hva du skal bruke til? Da bør du lage denne blåbærpuddingen!

Dette er en supergod dessert som garantert faller i smak hos hele familien. Har du ikke blåbær, kan du gjerne bruke andre bær som rips, solbær, bringebær eller tyttebær.

Oppskrift på blåbærpudding til 4-5 personer

  • 250 g frosne blåbær
  • 70 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • ¼ ts kanel
  • 300 g lettrømme
  • 10 g gelatinplater

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.

Ha blåbær, sukker, vaniljesukker og kanel i en kjele, og kok opp under omrøring.

Ta kjelen av platen.

Sil vannet av gelatinplatene, og tilsett oppi bærene under omrøring.

La blandingen avkjøle noe, ca 5 minutter.

Tilsett lettrømme, rør godt.

Ha desserten i en serveringsbolle, evnt i porsjonsskåler.

Avkjøl i kjøleskap til det er kaldt.

Serveres med vaniljesaus.

Kilde: Matomsorg og ernæring, Bærum kommune