Foto: godfisk.no/Bent Raanes & Sarah C. Sørensen

Krydre laksen med den krydderblandingen du liker.

Tacokrydder eller fiskekrydder. Har du ikke alle grønnsakene så øk mengden på det du har. Her er det fritt frem!

Porsjoner: 2 • Tid: 20 - 40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

400 g laksefilet, uten skinn og bein
0.5 ts tacokrydder
salt
olje

ingredienser ovnsbakte grønnsaker

1 stk sjalottløk
0.5 skive kålrot
0.5 skive sellerirot
1 stk potet
1 stk gulrot
0.5 stk persillerot
0.3 dl grønnsakbuljong
0.3 stk chili, rød
0.5 ts sukker
0.5 ts ingefær, frisk
salt

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 grader C.
  2. Del sjalottløken i to eventuelt tre. Vask potetene og skrell dem om de er stygge i skallet.
  3. Del potetene i to og deretter i noenlunde like biter.
  4. Vask og rens de øvrige grønnsakene og del dem i staver eller biter. Deler du i små biter blir de raskere ferdige.
  5. Ha alle grønnsakene over i en smurt langpanne eller ildfast form.
  6. Bland olivenolje, sitronsaft, grønnsaksbuljong, sukker, revet ingefær og finhakket chili og hell væsken over grønnsakene, bland godt sammen.
  7. Bak grønnsakene i stekeovn ved 180 grader til de er møre, ca 20 minutter avhengig av hvor store biter du har.
  8. Del fisken i serveringsstykker og dryss på litt tacokrydder eller et annet krydder du liker.
  9. Dryss over litt salt hvis det ikke er salt i krydderblandingen.
  10. Stek fisken i stekepanne til den såvidt er gjennomstekt, ca 2 minutter på hver side.

Alternativ:

  1. Legg fiskestykkene over grønnsakene. Bak grønnsakene i ca 10 minutter.
  2. Dryss krydder på laksen og legg stykkene over grønnsakene.
  3. Bak videre i ca 10 minutter til. Kontroller at fisken og grønnsakene er ferdige.
  4. Bak noen minutter ekstra om nødvendig.