Seifilet med gressløk og persille i paneringen.
Stek den i ovnen mens du surrer sammen høstens gode grønnsaker i en panne. En fargerik blanding for øye og tunge.
Porsjoner: 2 • Tid: Under 20 - 40 minutter • Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
400 g seifilet
0.5 ts salt
0.3 ts pepper
1 ss olivenolje
Ingredienser topping
0.5 dl griljermel
1 ss persille
1 ss gressløk
0.3 dl olivenolje
Ingredienser tomatsaus
1.5 ss olivenolje
0.5 stk løk
0.2 stk squash
0.5 stk paprika, rød
0.5 stk paprika, grønn
1.5 stk tomat
0.5 fedd hvitløk
1 ss persille
salt og pepper
Tilbehør
potet
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 170 grader.
- Skjær fisken i serveringstykker og tørk den godt.
- Strø over salt og pepper og legg den i et smurt ildfast fat.
Topping:
- Finhakk urtene hvis du bruker friske urter.
- Rør sammen ingrediensene til toppingen til en jevn masse, tilsett mer olje om nødvendig, den skal være "smørevennlig".
- Fordel toppingen på toppen av fiskestykkene.
- Sett fisken i stekeovn og stek den ca 10 minutter ved 170 grader eller til skorpen er gylden.
Tomatsaus:
- Kutt ingrediensene til sausen i små biter.
- Surr løk og hvitløk i olivenolje til løken er blank.
- Tilsett grønnsakene uten tomatene og la de surre sammen i ca 5 minutter.
- Tilsett tomatene og la sausen trekke på svak varme ca 5 minutter.
- Smak til med salt og pepper og ha i persille ved servering.
- Server blandingen til den ovnsbakte fisken gjerne med poteter ved siden av.