Foto: Anna Vo

Lag deigen om kvelden, stek bagels neste morgen.

Denne oppskriften krever langtidsheving i kjøleskapet. Surdeigsbagels er perfekt å lage kvelden før. Belønningen neste morgen vil være ferske og varme bagels.

Ingredienser

6 bagels

  • 350g hvetemel
  • 120g aktiv surdeigsstarter
  • 20 g melkepulver (kan sløyfes)
  • 130 g vann
  • 5 g salt
  • 16 g brunt sukker  

Fremgangsmåte

Dag 1:

Kombiner alle ingrediensene og elt i ca. 10 minutter til deigen er smidig og glatt. Det vil gå raskere dersom man bruker en eltemaskin.

Form deigen til en rund ball og la det hvile i 10 minutter i en bolle. Dekk med plastfolie.

Del opp i 6 like store emner og rull fine boller. Plasser dem på et stekebrett med bakepapir og dekk med plastfolie. La hvile i 10-15 min.

Lag et hull i midten av bollene og form bagels.
Dekk med plastfolie.

La bagelsene heve i romtemperatur i 3 timer.
Sett deretter bagelsene i kjøleskapet over natta i 10-12 timer.

Dag 2:

Forvarm ovnen til 220 grader.

Ha vann i en vid kjele med 1 teskje natron. La vannet så vidt koke. Trekk bagelsene i vannet i ca 30-60 sekunder på hver side.