Lag deigen om kvelden, stek bagels neste morgen.
Denne oppskriften krever langtidsheving i kjøleskapet. Surdeigsbagels er perfekt å lage kvelden før. Belønningen neste morgen vil være ferske og varme bagels.
Ingredienser
6 bagels
- 350g hvetemel
- 120g aktiv surdeigsstarter
- 20 g melkepulver (kan sløyfes)
- 130 g vann
- 5 g salt
- 16 g brunt sukker
Fremgangsmåte
Dag 1:
Kombiner alle ingrediensene og elt i ca. 10 minutter til deigen er smidig og glatt. Det vil gå raskere dersom man bruker en eltemaskin.
Form deigen til en rund ball og la det hvile i 10 minutter i en bolle. Dekk med plastfolie.
Del opp i 6 like store emner og rull fine boller. Plasser dem på et stekebrett med bakepapir og dekk med plastfolie. La hvile i 10-15 min.
Lag et hull i midten av bollene og form bagels.
Dekk med plastfolie.
La bagelsene heve i romtemperatur i 3 timer.
Sett deretter bagelsene i kjøleskapet over natta i 10-12 timer.
Dag 2:
Forvarm ovnen til 220 grader.
Ha vann i en vid kjele med 1 teskje natron. La vannet så vidt koke. Trekk bagelsene i vannet i ca 30-60 sekunder på hver side.