Denne salaten kan brukes som tilbehør både til fisk og til kjøtt.

Laks og kylling er supert. Den kan også spises som en vegetar, og er god både varm og kald.

Bra for blodsukker og kolesterol, og gjør deg i tillegg god og mett.

Ingredienser (6 porsjoner)

  • 250 gram middagsbygg fra COOP/Gullbygg
  • 1 ts (røkt) paprikapulver
  • 1 ts kummin
  • 1 medium rødløk
  • 1 medium agurk
  • 1 pose sukkererter
  • 2 tomater
  • 1 rød chili
  • 1 bunt mynte, plukk av blader
  • ½ bunt bunt fersk coriander, plukk blader
  • 1 bunt flatpersille
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 sitron (gjerne økologisk), bruk rivjern og ta av skillet, og bruk saften
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Legg byggkornene i en kjele. Hell over kokende vann fra vannkokeren, og la koke på svak varme til de er passe myke. (Ca 20 minutter). Skyll den i kaldt vann når den er ferdig, dersom du ikke skal servere den varm. Sil av vannet.

Kutt opp alle grønnsakene i små terninger eller i strimler, og hakk urtene.

Bland kokte bygg-gryn med urtene og grønnsakene.

TIPS: Andre grønnsaker som kan egne seg oppi er feks kikerter, bønner, sukkererter, fetaost, avocado, pinjekjerner, asparges.

Kilde: Dugablogg.no