Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Perfekt turmat, kveldsmat, eller middag de dagene det skal gå litt fort. 

Grove horn med ost og skinke har fyllet inni seg, og passer derfor godt i matpakka og som turmat. Du lager dem av sammalt hvete, og drysser sesamfrø på toppen.

Ingredienser

  • 200 g hvetemel
  • 150 g sammalt hvete, fin
  • 150 g sammalt hvete, grov
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 60 g smør
  • 3 dl skummet melk eller lettmelk
  • 1 pk gjær
  • 16 skiver hvitost
  • 8 skiver kokt skinke
  • sammenvispet egg til pensling
  • 2 - 3 ss sesamfrø

Fremgangsmåte

Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er ca 37 °C. Rør ut gjæren i melkeblandingen.
Bland mel, sukker og salt i en bolle. Hell melkeblandingen i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt, ikke kleber og slipper kanten av bakebollen. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.

Del deigen i to og kjevle hver del til tykke, runde leiver, ca. 30 cm i diameter. Del hver leiv i 8 spisser.
Legg en skive ost og en halv skive skinke på hver spiss. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten.

Form horn og legg dem på stekeplate med bakepapir. Dekk hornene med plast eller et klede, og etterhev dem på et lunt sted i ca. 20 minutter.

Pensle med sammenvispet egg, og dryss sesamfrø over. Stek hornene midt i ovnen på 220 °C i ca 10 – 15 minutter. Avkjøl på rist.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn