Frukt og bær er ikke bare sunt, men også vakker dekorasjon.
Festdagene fremover står bokstavelig talt i kø. Men aller først ut er 17. mai. Dekorer festbordet slik at det vekker stor begeistring og beundring blant dine gjester. Og det beste av alt: Alt kan spises.
Først av alt: Husk alltid å vaske og tørke frukten godt før du skjærer den opp.
Et fruktfat som dekorasjon
Et hvert festbord bør ha et fruktfat. Og det aller beste er å skjære opp frukten og på den måten gjøre den mer tilgjengelig for dine gjester. Og så ser det så fint og fristende ut. Et stort eple eller en hel appelsin kan virke avskrekkende på et lite barn, men er eplet eller appelsinen skåret opp i båter, så garanterer vi at frukten blir spist.
Eksempler på hva du kan legge på fruktfatet:
- vannmelon i skiver med skallet på
- halve jordbær
- ananas i skiver med skallet på
- kiwi delt i fire med skallet på
- drueklaser
- moreller
- appelsiner i båter med skallet på
- bananer delt i biter med skallet på
- bringebær eller andre bær
Ved å beholde skallet på fruktbitene/skivene, så har gjestene noe å holde frukten i. Du kan også legge frem tannpirkere som er fine å bruke når man skal forsyne seg av f.eks. bær.
Muffinsformer fylt med frukt og bær
Muffinsformer fylt med fruktbiter og bær er en kjempeenkel måte å friste gjestene med frukt og/eller bær. Om du ønsker så kan formene settes i et spesielt mønster utover bordet.
Her har vi forsøkt å forme et norsk flagg med røde, hvite og blå bær og frukter til 17. mai-bordet.
Kilde og foto: Frukt.no