Tips til dessert eller mellomrett.
En granité er en slush-lignende sorbet som ofte serveres på restauranter som en hvilerett mellom rettene. Men den kan veldig gjerne også serveres som en forfriskende dessert.
Ingredienser
- 150 g sukker
- 2 dl vann
- 100 g rødt eple
- 50 g reddik
- 150 g jordbær
Fremgangsmåte
Kok sukkerlake av vann og sukker. Avkjøl.
Rens og skjær frukt og grønt i biter og press det til juice i en juicemaskin.
Smak juicen til med sukkerlake, og hell det i en vid form. Sett formen i fryseren.
Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.
Fortsett å gjøre dette hver halve time til alt har frosset. Bruk gjerne alarm, så du ikke glemmer tiden.
Ved servering: La graniteen stå ca. 20 minutter på kjøkkenbenken før du legger noen skjeer av den i kalde serveringsglass.
Pynt med litt sitronmelisse eller mynte.
Server straks.
Tips: Har du ikke en juicemaskin, så kan du bruke en blender. Graniteen vil da få en litt annen konsistens, men som er like god.
Kilde: www.frukt.no