Foto: Frukt.no

Tips til dessert eller mellomrett. 

En granité er en slush-lignende sorbet som ofte serveres på restauranter som en hvilerett mellom rettene. Men den kan veldig gjerne også serveres som en forfriskende dessert.

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 2 dl vann
  • 100 g rødt eple
  • 50 g reddik
  • 150 g jordbær

Fremgangsmåte

Kok sukkerlake av vann og sukker. Avkjøl.

Rens og skjær frukt og grønt i biter og press det til juice i en juicemaskin.

Smak juicen til med sukkerlake, og hell det i en vid form. Sett formen i fryseren.

Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.

Fortsett å gjøre dette hver halve time til alt har frosset. Bruk gjerne alarm, så du ikke glemmer tiden.

Ved servering: La graniteen stå ca. 20 minutter på kjøkkenbenken før du legger noen skjeer av den i kalde serveringsglass.

Pynt med litt sitronmelisse eller mynte.

Server straks.

Tips: Har du ikke en juicemaskin, så kan du bruke en blender. Graniteen vil da få en litt annen konsistens, men som er like god.

Kilde: www.frukt.no