En smak av barndom og sommerlykke.
Med en klatt vaniljekesam på toppen, blir denne suppen fullkommen!
Ingredienser:
4 personer
- 500 g rabarbra
- 1 l vann
- ca 2 dl sukker
- 1 stk hel kanel
- 3 stk stjerneanis
- 1 stk vaniljestang
Fremgangsmåte:
Rens og skyll rabarbraen og skjær den i små biter.
Kok opp vannet i en stor kjele og ha i rabarbrabitene, sammen med en del av sukkeret.
Tilsett kanel, anis og vaniljestang som er splittet.
Kok rabarbraen til den er mør og suppen begynner å tykne. Rør av og til. Smak til med resten av sukkeret. (Forskjellige rabarbra typer krever mer eller mindre sukker).
Avkjøl suppen. La anis, kanel og vaniljestangen ligge i suppen så lenge som mulig for å trekke ut smaken fra ingrediensene.
Server suppen lun eller avkjølt med vaniljekesam, rømme, vaniljeyoghurt, crème fraîche eller vaniljeis.
Kilde: Tine