Salsa, som begyr saus, finnes i mange, mange varianter, og er et fargerikt og sunt bidrag til middagen.
Denne salsaen med jordbær, slangeagurk og rødløk smaker like godt til temperert ost som til grillmaten.
Ingredienser:
- 250 g jordbær
- ½ stk slangeagurk
- 1 stk rødløk
- litt nykvernet pepper
- 1 stk finhakket rød chili
- 2 båt hvitløk
- saften av 1 stk lime
- 2 ss olje
- 1 ss vineddik
Fremgangsmåte:
Skyll jordbær med hamsen på, rens dem og del i små biter.
Skyll, skrell og skjær agurken i små terninger.
Finhakk rødløken og hvitløken.
Bland jordbær- og agurkterninger med finhakket rødløk, chili og hvitløk.
Tilsett olje, eddik og limesaft.
Smak til med grovmalt pepper.
Settes gjerne en times tid i kjøleskap før servering.Da får smakene "satt" seg.
Salsaen kan oppbevares på tette glass i kjøleskapet, og holder seg fint i noen dager.