Spiser du to grønne vafler, så har du fått i deg én porsjon av Fem om dagen.
En vaffel av grønnsaker. Røren kan stå klar i kjøleskapet slik at f.eks. barna kan steke når de kommer hjem fra skolen. Andre grønnsaker som kålrot, persillerot og sellerirot kan også brukes. Også et sprekt tilbehør til middag.
Ingredienser til 4 porsjoner
4 stk potet
4 stk gulrot
2 ss finhakket frisk kruspersille
2 ss finskåret frisk gressløk
1 stk egg
30 g smør
salt og hvit pepper
Slik gjør du
Skrell potetene og gulrøttene og riv dem på et råkostjern. Klem ut litt av vannet og ha dem i en bolle. Tilsett kruspersille og gressløk og bland alt godt sammen. Tilsett egget. Smak til med salt og hvit pepper.
Smelt smøret og ha det i røren. Stek grønnsaksvaflene i vaffeljern og avkjøl på rist.
Serveres som en egen smårett eller som tilbehør til middag.