Foto: Alt asiatisk

Denne vakre og smakfulle desserten må du prøve!

Oppskriften er inspirert av en versjon servert på en restaurant i Hong Kong. Hver enste bit består av chewy og myk mochi deig, luftig kakebunn og nydelig vaniljeis på innsiden.

Ingredienser

MOCHI DEIG

  • 125 g glutinous rice flour
  • 75 g sukker
  • Konditorfarge

KAKEBUNN

Bruk denne oppskriften

ANNET

  • 9 iskremkuler
  • potetmel

Fremgangsmåte

Lag kakebunnen i denne oppskriften, som både tar kort tid å lage og avkjøle, og bruk iskrem scoop på 15 cm i diameter til å kutte opp små sirkler i kakebunnen. Baker du den i en stor langpanne som i oppskriften, vil bunnen komme på ca. 1-1,5 cm høy. Vi spiste opp resten av bunnen med krem og bær, men om du ønsker å få akkurat nok mengde, kan du halvere mengden (les tips nederst).

Start med å kombinere glutinous rice flour og sukker i en bolle. Tilsett kokende vann og rør til du får en glatt og fin røre. I starten vil det være litt hard og vanskelig å blande, men bare fortsett så vil røren løsne og bli glatt og fin. Tilsett litt konditor farge om ønskelig og dekk bollen med plastfolie.

Stikk noen hull i plastfolien og varm røren i mikroen på 600 w i ca. 1 min og 30 sek. Kanten vil nå være kokt, og bland derfor deigen godt opp før du varmer den igjen i 2 min til. Nå skal deigen være mer gjennomsiktig enn tidligere, og bland den opp igjen og bruk en stamp, pistil eller lignende, til å banke i deigen i ca. 3 min, slik at den blir chewy og stretchy. Dryss deretter et godt lag med potetmel og velt ut deigen. Dryss et godt lag også over deigen og klem den flat ut til en firkant på ca. 1 cm tykkelse. La deigen avkjøles på benken til romtemperatur i ca. 7-10 min.

Del deretter deigen opp i ni like store deler, og dypp kantene med litt potetmel. Dekk alle med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle.

Ta ut en og en deig av gangen og kjevle til ca. 0,5 cm tykkelse. Du kan også dra og strekke ut deigen med fingrene etter at du har kjevlet den ut, slik at den blir større. Plasser deigen over en muffins form eller en liten skål.

Legg en kule med iskrem over deigen. Les gjerne her hvordan du forbereder kulene på forhånd. Dersom du kan lage disse rask nok, kan scoope ut en og en kule mens du lager mochien. Her er det brukt samme iskrem scoop som til kakebunnen på 15 cm stor.

Plasser kakebunnen rett over isen.Ta tak i midten av alle kantene for å dra deigen litt lengre ut, og klyp deretter kantene og all deigen rundt sammen. Vær forsiktig slik at du ikke lager hull i deigen. Du vil ende opp med en liten klump med deig, og den kan du klippe av. Plasser deigen mochi isen med den fine siden ned, i en muffinsform slik at isen inne smelter over kakebunnen. Dersom du har plass i fryseren, kan du også legge hele den store muffinsformen inn. Du kan også bruke plastfolie til å pakke de inn som du ser her.

Avhengig av hvilke fryser du har, men mochi isen bør være helt frossen og hard før de skal nytes. La de tine i noen minutter på kjøkkenbenken før servering, tiden kan variere etter hvilken type is du bruker. Chewy, myk og deilig mochi deig, sammen med luftig kakebunn og din favoritt iskrem.

TIPS

  • Dersom du ønsker å bruke ferdiglaget kakebunn/sukkerbrød, kan du dele den opp i ca. 1 cm tykkelse før du lager sirkler på 15 cm.
  • Glutinous rice flour kjøpes fra asiatiske matbutikker. Merk at pakker som kun står rice flour på er ikke det samme, og skal ikke brukes til å lage mochi siden den ikke gir samme smak eller konsistens. Glutinous rice flour pleier å være i grønne pakker (jeg bruker fra merket “Cock brand marque deposee”), og mochi flour eller sweet rice flour kan også brukes.
  • Ønsker du kun å lage som vanlig mochi ice cream, vil oppskriften rekke til 12-13 mochi.

Kilde: Altasiatisk.no