Søte gleder som mange minnes fra barndommen.
Hvem har sagt at julekaker trenger å være brune og kjedelige? Hva med å teste ut disse fantastiske marengstoppene?
Marengstoppene er først mye og fantastiske, og så blir de sprø og deilige, kun ved å stå på kjøkkenbenken et par dager. Putt gjerne bringebæressens i for ekstra god smak.
Ingredienser
Denne oppskriften gir ca 4 brett med skumboller
- 200g melis
- 2 ts vaniljepulver
- 25g maizena
- 1 eggehvite fra stort egg
- 270g sukker
- 2 ss gelatinpulver
- 2,5 dl kokende vann
- 2,5 dl kaldt vann
- 1 dråpe rosa gelé farge
Fremgangsmåte
Sett klart en kjøkkenmaskin med visp. Bland kokende vann og
gelatin og rør til alt er oppløst. Bland sammen det tørre og tilsett
eggehviten. Start vispen og hell i den flytende gelatinen i en stråle,
etterfulgt av det kalde vannet. La vispen gå på full styrke i 20 min
og pisk inn farge på slutten.
Mens denne visper, gjør klar 4 stekebrett. Sikt over et godt lag melis
slik at marengsen ikke setter seg fast i bakepapiret. Gjør klar en
sprøytepose eller en tykk plastpose med en sprøytetipp i enden
(om du bare vil ha klatter bruker du bare spiseskjeer).
Når røren er klar, har du den over i sprøyteposen, og sprøyter ut søte
topper.
For myke skumboller - la de stivne i romtemperatur i minst 2 timer
For marengs - la de stivne på kjøkkenbenken over 3-4 dager.
Oppskrift og bilder er fra @miss.cookit (Instagagram)