Foto: Aina Thorstensen Øksnevad/ Miss.Cookit

Vakker, smakfull og full av bær.

Denne nydelige kaken er tilsatt noe som heter butterfly pea pulver.

Butterfly Pea er en vakker blomst, dyrket i tropiske klimaer. Dette pulveret er PH-sensitivt og reagerer på sure væsker som sitron eller lime ved å endre farge fra blått til rosa/lilla.

Denne kaken er ikke gjort på 1-2-3, men den er verdt arbeidet, både når det kommer til smak og utseende. Kaken er laget av @misscookit.

Ingredienser

BUNN

  • 260g søt havrekjeks (bixit)
  • 40g mandelmel
  • 20g kakaopulver (2 ss)
  • 100g smeltet smør
  • En klype salt
  • 1 ts vaniljepulver

Ha alt i en blender og kjør til en grov masse (10 sek). Trykk bunnen ut i en 20-cm diameter terte/paiform, både i bunnen og langs kantene. Avkjøl.

BLÅBÆR OSTEKREM MED FRISKE BLÅBÆR

  • 100g frosne blåbær
  • 50g frosne bjørnebær, tin, puré og sil.
  • 40g sukker (2 ss)
  • 2,5 ts gelatinpulver rørt ut i 2,5 ss vann (la stå 5 min)
  • 80g kremost naturell (philadelphia) - romtemperert
  • 60g lettrømme - romtemperert
  • 30g melis
  • 0,5 ts vaniljepulver
  • 60g kremfløte
  • 2 håndfuller blåbær (friske eller frosne)

Kok opp blåbærpuré med sukker, og rør inn gelatinblanding. Pisk kremost, rømme, melis og vanilje. Pisk inn blåbær- og gelatin blandingen, i en tynn stråle. Stivpisk fløten, og vend inn. Vend inn blåbær og hell over bunn. La stivne (1-2 timer)

SITRON OSTEKREM

  • 25g saft fra sitron + skall av 1/3 sitron + 1 ss sukker
  • 1 ts gelatinpulver rørt ut i 1 ss vann (la stå 5 min)
  • 30g kremost naturell (philadelphia), romtemperert
  • 25g lettrømme (romtemperert)
  • 15g melis 
  • 1 klype vaniljepulver
  • 25g kremfløte

Kok opp sitronsaft med sukker (gjerne i mikroovn), og rør inn gelatinblandingen. Pisk sammen kremost, rømme, melis, skall og vanilje. Pisk inn sitronsaft- og gelatinblandingen i en tynn stråle. Stivpisk fløte og vend inn. Hell over blåbær ostekremen. La det være plass til et gelelokk på 1-2 cm. La stivne ca 1 time.

GELE LOKK MED BUTTERFLY PEA PULVER

LILLA GELE

  • 1 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts vanilje pulver
  • 1 ts butterfly pea pulver
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts gelatinpulver rørt ut med 1 ss vann - la stå 5 min

Kok opp vann, sukker og vanilje, og rør inn gelatinblandingen. Rør inn butterfly pea pulveret og sitronsaft. Avkjøl lett og hell over kaken. Vend på kaken slik at geleen dekker hele kaken, og avkjøl kaken stående på skrått. La stivne.

BLÅ GELE

  • 1 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts vanilje
  • 1 ts butterfly P pulver.
  • 1 ts gelatinpulver rørt ut med 1 ss vann - la stå 5 min

Kok opp vann, sukker og vanilje, og rør inn gelatinblandingen. Rør inn butterfly pea pulveret. Avkjøl lett og hell over kaken. Vend på kaken slik at geleen dekker hele kaken og avkjøl på skrått (motsatt side av lilla gele). La stivne og pynt.

Kilde: Aina Thorstensen Øksnevad/ Miss.Cookit

blåbærpai 2