Foto: Matprat

Hjemmlaget sennep passer like fint som gave i et pent glass som på frokostbordet i jula, sammen med hjemmelaget julepålegg.

 Det finnes sikker mange tusen varianter sennep. Her er en enkel grunnoppskrift tilsmakt med appelsin og honning.

Ingredienser

Gir ca. 4 dl sennep

  • 60 g gule sennepsfrø
  • 60 g brune sennepsfrø
  • 3 dl vann
  • 4 ss sennepspulver
  • 4 ss brunt sukker
  • 1 ss eplecidereddik eller hvitvinseddik
  • 1 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
  • 2 ss honning
  • finrevet skall og saft fra 1 stk. appelsin

Fremgangsmåte

  1. La sennepsfrøene småkoke i vannet i fem minutter. Trekk kjelen av varmen og la stå i ca. 20 minutter.
  2. Bland inn resten av ingrediensene og krydre med litt salt og pepper. Smak deg fram til du er fornøyd med balansen mellom smakene. 
  3. Kjør sennepen med en stavmikser til en jevn konsistens. Ha sennepen over på glass og la den få "sette seg" i noen dager før bruk. 

Sennepen holder seg i flere måneder i kjøleskap.

Kilde og bilde: Matprat.no