Hjemmlaget sennep passer like fint som gave i et pent glass som på frokostbordet i jula, sammen med hjemmelaget julepålegg.
Det finnes sikker mange tusen varianter sennep. Her er en enkel grunnoppskrift tilsmakt med appelsin og honning.
Ingredienser
Gir ca. 4 dl sennep
- 60 g gule sennepsfrø
- 60 g brune sennepsfrø
- 3 dl vann
- 4 ss sennepspulver
- 4 ss brunt sukker
- 1 ss eplecidereddik eller hvitvinseddik
- 1 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
- 2 ss honning
- finrevet skall og saft fra 1 stk. appelsin
Fremgangsmåte
- La sennepsfrøene småkoke i vannet i fem minutter. Trekk kjelen av varmen og la stå i ca. 20 minutter.
- Bland inn resten av ingrediensene og krydre med litt salt og pepper. Smak deg fram til du er fornøyd med balansen mellom smakene.
- Kjør sennepen med en stavmikser til en jevn konsistens. Ha sennepen over på glass og la den få "sette seg" i noen dager før bruk.
Sennepen holder seg i flere måneder i kjøleskap.