Foto: Alf Bjøresson/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Legg kyllingfilet og sommerkål på rist i en gryte og la det dampe seg saftig og mørt.

Porsjoner: 2 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

2 stk kyllingfilet
2 ts revet frisk ingefær
½ ts kajennepepper
salt og kvernet pepper
2 skive sitron
½ stk nykål, sommerkål
2 stk vårløk
½ dl vann
salt og kvernet pepper
1 ss valmuefrø

Slik gjør du

  1. Fyll 2-3 cm vann i en kjele. Legg en potetrist i bunnen av kjelen og et bakepapir oppå, slik at det går litt oppover kanten på kjelen. Legg kyllingfiletene på bakepapiret.
  2. Ha litt revet ingefær på hver filet, krydre med salt, pepper og kajennepepper. Legg en sitronskive over hver kyllingfilet. Legg over lokk og kok opp. Reduser deretter varmen og la kyllingfiletene dampe i 15-20 minutter.
  3. Del sommerkålen i fire båter og legg dem rundt kyllingfiletene etter 12-16 minutter. Finsnitt vårløk og fordel den rundt. Sett på lokket og damp videre til kålen akkurat har blitt myk. Dryss over valmuefrø rett før servering (kan sløyfes).

Server med nypoteter og bruk kraften som danner seg i bakepapiret som saus.

Tips: Som et alternativ til sommerkål kan du også bruke savoykål.

Tips: Har du en gammel potetrist er dette en genial måte å tilberede kyllingfilet på!

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 211 kcal
Protein 38,1 g
Fett 1,8 g
Karbohydrater 8,5 g
Jern 1,2 mg