Foto: Studio Dreyer-Hensley/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Salat er sunt og godt og kan lages i endeløse varianter. Her er en frisk variant med kokt skinke, appelsin og ananas.

Porsjoner: 2 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

300 g skinke i terninger/ smårettskinke
½ stk friske eller frosne aspargesbønner
½ l vann
1 ts salt
1 pk ferdigkuttet salatblanding
1 stk appelsin i båter, uten skinn
2 stk ananasring i biter
1 pose fransk dressingmix

Slik gjør du

  1. Kok aspargesbønnene et par minutter i lettsaltet, fosskokende vann til de så vidt er møre. Avkjøl raskt i kaldt vann og la de renne godt av.
  2. Anrett salaten på et fat og fordel aspargesbønnene over. Legg appelsinbåter, ananas og skinke på toppen.
  3. Lag dressing etter anvisning på posen.

Tips:

Prøv med ulike brød:
Ciabatta, Focaccia, Nan, Pita, Filone, Panini…
brød med olje og valnøtter, brød med soltørkede tomater…

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 334 kcal
Protein 29,4 g
Fett 17,6 g
Karbohydrater 15,1 g
Jern 0,4 mg