Deilig grateng med rotgrønnsaker og poteter som egner seg som en egen rett med salat til, eller som tilbehør til middag.
Ingredienser
- 300 g potet - melen sort som Kerrs pink, Pimpernell, e.l.
- 2 stk gulrot
- ½ stk sellerirot
- 1 stk pastinakk
- 3 stk egg
- 3 dl matfløte
- 150 g revet hvitost
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- litt smør til smøring av formen
Slik gjør du det:
Skjær poteter, gulrøtter, knollselleri og pastinakk i tynne skiver - bruk gjerne en mandolin.
Klipp til et stykke bakepapir og legg det nederst i en ildfast form og smør kantene av formen med litt smør.
Legg skiver av poteter, gulrøtter, knollselleri og pastinakk lagvis i formen.
Visp sammen matfløte, egg, ost, salt og pepper og hell over grønnsakene.
Sett formen på nederste rille i forvarmet ovn på 180°C og stek i ca. 1 time.
Formen er kjempegod som en egen rett f.eks. godt brød til eller som tilbehør til det meste av middagsretter.
Kilde: Frukt.no