Foto: Synøve Dreyer/frukt.no

En spennende og smakfull salat med chevre.

Dressingen med smak av sitron, hvitløk og timian setter prikken over i'en.

Ingredienser

  • 1 boks hvite bønner eller andre bønner
  • 2 stk rød paprika
  • 1 beger rød cherrytomat
  • 1 pk ruccula - liten
  • 125 g chevre (hvit geitost)
  • 1 stk rødløk

Dressing:

  • 3 ss olje
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ss flytende honning
  • revet skall av ½ stk sitron
  • saften av 1 stk sitron
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Skyll bønneen godt og la dem renne godt av.

Del paprika i to og ta ut hinner og frø. Legg dem på bakepapir på en stekeplate med skinnsiden opp. Bak dem i ovnen på 250°C til skinnet begynner å bli svart. Legg de bakte paprikaene i en plastpose en stund - da blir det lettere å trekke av skinnet.

Del tomatene i to. Bland bønner, paprika og tomater med rucculaen. Pisk sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.

Legg på skiver av chevre og tynne skiver med rødløk. Drypp dressingen over salaten og vend den forsiktig. Server salaten med godt brød.

Kilde: Frukt.no