Foto: Frukt.no, Synøve Dreyer

Tabbouleh er en vanlig salat i Midtøsten med masse smak bl.a. fra mynte, kruspersille og hvitløk.

Bulgur er hovedingrediens sammen med tomater og krydderurter.

Ingredienser

  • 1 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 4 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft av ½ stk sitron
  • 2 dl fullkornsbulgur
  • 6 stk rød cherrytomat
  • 6 stk gul cherrytomat
  • 1 stk hakket slangeagurk
  • 15 stk sorte oliven
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Kok opp buljongterningen og vannet. Når buljongen er oppløst, tilsettes bulguren. Kok etter anvisning på pakken. Avkjøl.

Bland bulguren med olje, finhakket hvitløk og sitronsaft.

Del tomatene i to og skjær agurken i små biter.

Bland tomater, agurk og oliven i bulguren og vend til slutt inn de hakkede urtene. Smak evt. til med salt og pepper.

Server salaten som en egen rett, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Kilde: Frukt.no