Tabbouleh er en vanlig salat i Midtøsten med masse smak bl.a. fra mynte, kruspersille og hvitløk.
Bulgur er hovedingrediens sammen med tomater og krydderurter.
Ingredienser
- 1 stk grønnsakbuljong (terning)
- 4 dl vann
- 2 ss olivenolje
- 1 båt finhakket hvitløk
- saft av ½ stk sitron
- 2 dl fullkornsbulgur
- 6 stk rød cherrytomat
- 6 stk gul cherrytomat
- 1 stk hakket slangeagurk
- 15 stk sorte oliven
- 2 ss hakket frisk mynte
- 2 ss hakket frisk kruspersille
- 2 ss olivenolje
Fremgangsmåte
Kok opp buljongterningen og vannet. Når buljongen er oppløst, tilsettes bulguren. Kok etter anvisning på pakken. Avkjøl.
Bland bulguren med olje, finhakket hvitløk og sitronsaft.
Del tomatene i to og skjær agurken i små biter.
Bland tomater, agurk og oliven i bulguren og vend til slutt inn de hakkede urtene. Smak evt. til med salt og pepper.
Server salaten som en egen rett, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Kilde: Frukt.no