En veldig god og enkel potetsalat. Sommerlig og frisk. Kan anbefales.
Porsjoner:
Ingredienser
10 stk ferskpotet
1 stk purre
Vinaigrette:
4 ss olje
1 ss eddik
1 båt hvitløk presset
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss finhakket friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
Slik gjør du
- Bland sammen ingrediensene til vinaigretten og la den stå og trekke smak en liten stund.
- Vask potetene godt og kok dem i lettsaltet vann til de er møre.
- Rens og del purren i tynne ringer som du enten dypper raskt i kokende vann eller surrer lett i stekepannen.
- Del potetene i skiver mens de ennå er varme og legg dem lagvis med purre på et fat eller i en bolle. Hell over vinaigretten og server straks.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 212 kcal |
Protein | 3,2 g |
Fett | 13,3 g |
Karbohydrater | 20,0 g |
Jern | 1,7 mg |