Foto: Kai Nordrum/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

En veldig god og enkel potetsalat. Sommerlig og frisk. Kan anbefales.

Porsjoner:

Ingredienser

10 stk ferskpotet
1 stk purre
 
Vinaigrette:
4 ss olje
1 ss eddik
1 båt hvitløk presset
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss finhakket friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til vinaigretten og la den stå og trekke smak en liten stund.
  2. Vask potetene godt og kok dem i lettsaltet vann til de er møre.
  3. Rens og del purren i tynne ringer som du enten dypper raskt i kokende vann eller surrer lett i stekepannen.
  4. Del potetene i skiver mens de ennå er varme og legg dem lagvis med purre på et fat eller i en bolle. Hell over vinaigretten og server straks.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 212 kcal
Protein 3,2 g
Fett 13,3 g
Karbohydrater 20,0 g
Jern 1,7 mg