Foto: Mari Svenningsen/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Bedre suppe enn denne skal du lete lenge etter! Den er dessuten rask å lage og er super for deg som er opptatt av å holde en slank linje.

Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetgrad: Enkel

Ingredienser

6 stk kyllingfilet
2 l kyllingkraft eller hønsebuljong
1 boks hermetiske tomater
skallet fra½ stk appelsin
4 stk potet
2 stk gulrot
½ stk purre
1 stk løk
½ stk fennikel (kan sløyfes)
2 båt hvitløk
2 ss olje til steking
½ ts gurkemeie
2 ss frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfiletene i 2-4 cm store biter.
  2. Skjær grønnsakene i små terninger og hakk hvitløk.
  3. Kok opp kyllingkraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen. Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper.
  4. Ha i kjøttet og la det trekke et par minutter til kjøttet er mørt.

Server suppen rykende varm med ferskt brød til.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 403 kcal
Protein 58,9 g
Fett 8,6 g
Karbohydrater 19,1 g
Jern 6,7 mg