Stappfull av smak og antioksidanter.
En velsmakende og mettende matsalat med snittet nykål, vårløk og granateplekjerner smakt til med hakket koriander og limesaft. Server den alene f.eks. med godt brød til.
Ingredienser
- 1 stk nykål, sommerkål
- 1 bunt vårløk
- 1 stk granateple
- 2 ss hakket frisk koriander
- 100 g quinoa
- saften av 1 stk lime
- pepper
Fremgangsmåte
Skyll quinoaen og kok den som anvist på pakken, gjerne i vann tilsatt buljong. Avkjøl og rist kornene fra hverandre f.eks. med en gaffel.
Skyll kål og vårløk og finsnitt dem. Del granateplet ved å skjære et snitt rundt skallet diagonalt (NB. Bare i skallet). Brekk granateplet i biter og plukk ut kjernene. Finhakk koriander.
Bland alle ingrediensene sammen, men spar noen granateplekjerner til pynt.
Press limesaft over salaten og litt nykvernet pepper.